Sittbrunnsbygge

Idag har jag och Aaron varit och inhandlat stål hos Söderströms järn och metall. Vi har köpt det material som krävs för den sittbrunn vi vill bygga. Materialen vi valde var 30x50x3mm fyrkantsbalkar för att bulta mot skotten och till de balkar som monteras långskepps valde vi vinkeljärn 40x40x5mm. Vi har bultat och svetsat de första balkarna som blir grunden till sittbrunnen och i morgon fortsätter svetsjobben.

Första balkarna på plats
Första balkarna på plats

Anledningen till att vi bygger om hela sittbrunnen är att den gamla konstruktionen var inte säker. Om det vill sig illa och en våg bryter och sköljer in i båten måste sittbrunnen vara vattentät och ha liten volym. Vatten får inte skölja in genom dörröppningar in i ruffen och genom springor ner i maskinrummet. Den nya sittbrunnen kommer att plastas med glasfiberväv och epoxi för att bli helt tät. Öppningarna in i akterruff och salong förses med mycket höga trösklar (60cm). Volymen i sittbrunnen blir också mindre genom att de nya tofterna blir större. Anledningen till att minska volymen är att om en våg sköljer in vill man att vattenmängden är så liten som möjligt för att inte tynga ner båten för mycket innan vattnet hunnit länsas ur. Nya sittbrunnen kommer även att förses med självlänsar.

/Krister

Svetsfog svetsad med pinne. ESAB OK48.00 2.5mm fungerade perfekt för vårt material.
Svetsfog svetsad med pinne. ESAB OK48.00 2.5mm fungerade perfekt för vårt material.

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Dag nabbit good stuff you whsrserpnappepi!

  2. Oh… Superbe !Vos photos nous prennent par la main…J'ai même entendu le poids des sabots, le beuglement embué de la coquette vache et votre soupir gourmand près du crépitement joyeux de votre festin.On a vergogne à quitter la page.Mais… Il me semble avoir aperçud'une autre de vos fenêtres,un songe tout de bleu et de transparence ?Je retourne sur mes pas pour vite en découvrir davantage…(J'emporte quelques douceurs offertes !)Un tout heureux et douillet dimanche à vous,Lydaine.

  3. Sveiki noriu paklausti kaip reikia vartoti “Nutrisport” kreatino tabletes? labai busiu dekingas uz atsakyma. Nes as geriu viena tablete ryte su dideliu kiekiu vandens per pietus viena isgeriu po valgio praejus 1val, ir po treniruotes viena isgeriu. Ar gerai darau, patarkit nes as cia zalias dar.

Kommentera

Stäng meny