Renovering och shopping

Idag har varit en intensiv dag för mig vid båten. Den började tidigt i morse när jag åkte till Woody Åkersberga där jag handlade material. Sen vidare till Alvik för att möta upp Joakim. Vi åkte tillsammans till Orminge för mer shopping hos Söderströms järn och metall och SeaSea båttillbehör. Vi har upptäckt att det oftast lönar sig att åka och handla allt man kan tänka sig behöva på en gång. Vanligt har det annars varit att man bara köpt det man tror man behöver för dagen för att sen upptäcka att någonting saknas och man måste slösa ännu en timma i bilen för att åka och handla. Så idag blev det storhandla så vi har att göra en stund nu med det material vi har.

3mm plåt inköpt för lagningar av skrovskador.
3mm plåt inköpt för lagningar av skrovskador.

Joakim och jag hjälptes åt att bära in plåten och allt annat till båthuset. Sen tyckte vi att vi förtjänade en fika. För fika och äta får vi så mycket vi vill nu för det börjar bli dags att lägga på sig några extra kilon inför expeditionen.

Semmelfika kan vara en av de bästa uppladdningarna.
Semmelfika kan vara en av de bästa uppladdningarna.

När Joakim vid 13-tiden var tvungen att åka till sitt jobb satte jag igång med renoveringen. Hela stommen i sittbrunnen har nu fått plywood på sig. Nästa steg blir att lägga på ett lager glasfiberväv med polyester. Men innan sittbrunnen plastas ska lite rostskador på skrovet åtgärdas.

Sittbrunnen och den lilla ingången till akterruffen. Det får inte bli för många semlor för den som ska bo där.
Sittbrunnen och den lilla ingången till akterruffen. Det får inte bli för många semlor för den som ska bo där.

När Aaron slutat jobba kom han också ner till båten för att hjälpa till. Vi har ikväll börjat med lite rostlagning på babord sida bredvid sittbrunnen. Vi har kapat bort dålig plåt och svetsat dit ny plåt. Ikväll önskade vi att vi hade haft en MIG-svets men vi får nöja oss med vår MMA-svets. Det är tidskrävande att svetsa med pinnsvets när det är plåtar som ska helsvetsas. Tyvärr tog jag ingen bild på rostlagningen och den plåtbit vi svetsat dit. Det får bli till nästa inlägg.

/Krister

Kommentera

Stäng meny