Fönsterjobb

En mycket lyckad dag!

Efter många timmars jobb fick vi ett fönster på plats och resultatet blev väldigt bra. Vi började med att runda hörnen på rutorna med sticksåg för att sedan mäta ut var bultarna ska sitta. Därefter placeras rutorna på båten och hålen markeras på plåten. Inte det lättaste att borra då borret gärna vandrar, men med två personers styrka lyckas vi få till det någorlunda bra. 

   

   

Rutorna är i 6 mm plexi och bultas från utsidan. Mellan glaset och båten tätar vi med svart Casco lim&teknik. Det var inte alls lätt att få till men vi lärde oss och det kommer att gå snabbare framöver. Drar man åt rutorna för hårt på en gång trycks massan åt sidan och lacken kommer fram bakom, så det gäller att trycka till rutan lagom så massan lägger sig jämnt och sedan dra åt när det har härdat.

   

Och så var rutan på plats! Visst blir det fint?

Been working on the windows today.  It took a long time but we are pleased with our work! We also had time to relax with a beer in the nice spring weather 

 

Kommentera

Stäng meny