275 borrhål..,

sex tuber med Marin & Teknik, ryggskott, åtta rullar tejp och fem liter T-sprit senare, ligger jag nu skönt i min säng med laptopen vilandes mot mina lår och skriver dessa ord. Det har säkert tagit mig tjugo minuter att komma såhär långt. Jag är helt slut.

I helgen har jag inte gjort något annat än att vara på båten och mekat. Jag och min far blev klara med alla fönster i lördags och idag har jag ordnat med motorn. Hela min kropp värker av 24 timmar av obekväma arbetsställningar och slöa borr.

Far hjälper till med klet
Far hjälper till med klet
Insidan är ordentligt tejpad
Insidan är ordentligt tejpad
Bra blir det!
Bra blir det!
Nu börjar ni tröttna på bilder av fönster
Nu börjar ni tröttna på bilder av fönster

Idag gjorde jag någonting helt annat. Jag lämnade borrandet bakom mig och gick vidare till att en gång för alla bulta fast motorn som jag inte hunnit med än. Tills idag trodde jag att jag behövde ta ur motorn igen för att kunna borra(fan ännu mer borrande) och gänga för bulten som ska hålla motorn på plats. Men det visade sig att jag klarade arbete genom att koppla bort generatorn och hänga den i ett snöre vid sidan av.

Hängig generator
Hängig generator
Ännu mer borrande. Smörjer med 5-56
Ännu mer borrande. Smörjer med 5-56
Gängtapp för M10
Gängtapp för M10
Äntligen på plats
Äntligen på plats! Lägg märke till vårt exemplariskt urkapade skott som var i vägen för generatorn…

Jag har även lyckats riva ur det gamla avgassystemet, spänna fast dieseltanken, koppla på Dubbelkoppling för Gasen på motorn(så man kan gasa även från akterdäck), städa, svära, dammsuga i akterruffen och mycket annat. Nu orkar jag inte skriva mer… Godnatt!

 

Till sist. En liten film på mig och min far som monterar det sista fönstret… glädje!

 

257 drilled holes

six tubes of Marin & Teknik, lumbago, eight roles of tape and five litres of methylated spirits later, I’m lying comfortably in my bed with my laptop resting on my thighs and writing these words. It’s taken me at least twenty minutes to get this far. I’m all in.

This weekend I haven’t done anything except work on the boat. My dad and I finished all the windows on Saturday and today I’ve worked on the engine. My whole body is aching after 24 hours of uncomfortable positions and blunt drills.

Today I did something completely different. I put the drilling behind me and moved on to bolting in the engine once and for all, something I haven’t had time to do. Until today I thought I’d have to take the engine out again to be able to drill (more bloody drilling) and make the threads for the bolts which will hold the engine in place. But it turned out I was able to do it by disconnecting the generator and hanging it in a rope on the side.

I’ve also managed to pull out the old exhaust system, secure the diesel tank, connect the coupler for the throttle on the engine (so you can step on the throttle from the stern as well), clean up, swear, hoover the aft cabin and lots more. Now I haven’t got the energy to write any more … Goodnight! 

Finally. A short film of my dad and me putting in the last window …sheer joy!

 

Kommentera

Stäng meny