Flytt av tank mm

Regnet smattrar mot presenningen. Det är kyligt i luften. Men inne i båthuset är det trevligt. Jag sitter som vanligt i sittbrunnen och grubblar. Nynnar på ”Four, five, seconds” med Rihanna och Paul Mcartney. Trevlig låt det där…

Jag har precis varit på Seasea båttillbehör och införskaffat lite av varje. Idag är det flytt av dieseltank på agendan. Anledningen till att vi valt att byta sida på tanken beror på två saker. För det första befinner sig inloppet till motorn på styrbordsidan. Detta gör att det blir naturligt att ha den där. Sedan har vi bestämt att vi ska skaffa en till tank, för att kunna gå 5 dygn oavbrutet med motor. Nu var det så att jag redan hade skaffat bränsleslang och ville vara säker på att den räckte. Så med andra ord flyttade jag på tanken för att kapa slang i rätt längd och för att montera våra dubbla förfilter. Det visade sig att slangen räckte för två tankar med en marginal på 7cm! Bra måttat 🙂 

 

Skruvat fast filtrena i en bit formplyfa.
  
Gjorde all slangdragning ”bakom” filtrena för att få det lite snyggare och mindre plottrigt i motorrummet
  
Mycket nöjd faktiskt.

Eftersom vi nu har två filter och två tankar så medför det en extra säkerhet. Nu kan vi byta tank under gång och samtidigt byta filter om så krävs.  
Ha det bra!

/ Aaron

Kommentera

Stäng meny