Towards Longyearbyen

Nu har vi legat vid gästbryggan i Tromsø sedan lördagkväll. Direkt vid ankomst gick vi en sväng på stan och tog ett par öl. Ölen är inte billig här men efter en lång seglats hit var vi väl värda ett par kalla. Söndagen gick åt till att återhämta våra krafter och tillbringades mestadels nedkrupna i våra sängar för att sedan avslutas med två filmer, ostbågar och läsk. En helt vanlig söndag. 

Imorgon, torsdag, seglar vi iväg och tar sikte mot Longyearbyen, en resa på ca 600 nm som beräknas ta 5-6 dygn. Vi kommer inte att ha täckning för våra telefoner under större delen av tiden så bli inte oroliga ifall ni inte hör ifrån oss på ett par dagar! Idag har vi sett över vår säkerhetsutrustning och provat våra överlevnadsdräkter så vi kan hantera dem om situationen uppstår. Vindarna ute på norska havet ser ut att vara någorlunda gynsamma de närmaste dagarna och vi känner oss förberedda. 

Vi hörs igen, nästa gång från Svalbard! 

Vi saknar Er därhemma och tänker på Er 
/Chiquitita with crew 

   Vi lämnar Svolvær
  Krister och Tromsø

  Tromsø kl 02.00

  Tromsø, en vacker stad 

  Morgonregn i hamnen

  Innan avfärd måste vi se över våra vapen 

  Det kan vara bra att snabbt få på sin överlevnadsdräkt

  Vi känner oss redo för 1 vecka på öppet hav!

 

Detta inlägg har 9 kommentarer

  1. Hej!

    Kul (?) att ni är framme. Fast mark under fötterna efter vecka till havs, ganska skönt tror jag. Sjösjuka? Dusch och bad? Är inne på er sida dagligen som en av edra sponsorer.
    Det syns inte men så är det ju.
    Var försiktiga och varsamma med isbjörnarna. Vem vet hur länge de finns? Global warming. Gå och klipp dig Krister!

    Kent

    1. I really have to get out to this place. I'm such a slave to conennivece sometimes, but that is a lame ass excuse. The Spicy Crispy Pork Belly is screaming my name.

    2. Angel – please provide a citation from the Constitution where "Native Born" citizenship is recognized. I've done that repeatedly, and just because you can't comprehend the last few times I have doesn't mean I'll post it again.I don't jump when you say jump, dolt.

    3. Personellement j’trouve ca bien de connaitre d’avance sa position sur le mariage et les enfants parce que comme j’ai déjà mes enfants je n’ai pas l’intention d’en « refaire » donc ca me prends soit quelqu’un qui en a déjà ou quelqu’un capable de s’accommoder du fait que j’en ai mais sans en vouloir pour autant

    4. I pray this isn't the way we are headed … but I'm sorry to say, if things don't turn around you have painted the true picture.May God have mercy on our children and grandchildren.

    5. I loved the fuck out of it. It’s my powernap album at the moment.. I usually half fall asleep during The Seer and wake up terrified during The Seer Returns..

    6. "Mr. Polypseudonymous is playing a fairly smart game here."It is clear you are out of your depth here, Svigor. Seriously though, I think your giving this buffoon too much credit. I imagine a TestyBot could be launched that would hone in on key words and phrases and generate replies much as we read here. A gift for generating repetitive, grinding, anti-factual discourse is no sign of intellectual achievement. Sometimes I wonder if the absurd lengths that EvilTestyCon goes to are a back-handed rejection of the points he purports to support.

Kommentera

Stäng meny